XIII. Nemzetközi Turizmus Konferencia - „Új turizmus? – Lehetőségek és kihívások”
Fő támogatóink:
Győr Megyei Jogú Város
Fővédnök: Prof. Dr. Dézsi Csaba András polgármester
Duna Takarék Bank
2022.11.18
A konferencia JELENLÉTI módon kerül lebonyolításra, az alábbi címen:
Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, Menedzsment Campus (MC) épület.
9026 Győr, Egyetem tér 1.
9.00 – 10.00 Érkezés, helyszíni regisztráció (MC - Aula)
10.00 – 10.10 A konferencia megnyitása (MC - 001 és 002 termek)
DR. CSICSMANN LÁSZLÓ
Dékán
Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar
10.10 – 11.30 Plenáris ülés (MC - 001 és 002 termek)
KRIVÁCS ANDRÁS
Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség – elnök, címzetes egyetemi docens
Hagyomány és evolúció a gasztronómiában
KRATOFIL ZITA – CAESAR ÉVA
Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége – elnök - tiszteletbeli elnök
Az idegenvezetés szépségei és kihívásai
VIZSY FERENC
Flexum Thermal & Spa Mosonmagyaróvár – marketingvezető
Mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa – A megújulás és az élmény forrása
11.30 – 13.00 Szünet, EBÉDSZÜNET (MC - Aula)
13.00 – 15.30 Szekció ülések
(I. és II. emeleti termek: MC-122, MC-123, MC-227, MC-228)
13:00-15:30 (I. emelet, MC-122 terem)
Regionalitás és turizmusfejlesztés
Regionality and Tourism Development
Szekcióvezetők: Dr. Darabos Ferenc és Albert Tóth Attila
Dr. Remenyik Bulcsú – Vetró Richárd – Balogh Andrej
Tokaj Hegyalja Egyetem
A turizmus és közlekedés átalakulása a válságok hatására
Dr. Kiss Kornélia – Hegedűs Sára – Somfai Réka
Budapesti Gazdasági Egyetem
„Nekem a tenger a Balaton” - A gyermekkori utazási élmények hatása a Balaton mint turisztikai desztináció imázsára
Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsa – Dr. Kupi Marcell
Széchenyi István Egyetem
A Szigetköz horgászimázsa
Nirmeen Elmohandes – Dr. Vargáné dr. Csobán Katalin
Debereceni Egyetem
Advanced Technology’s Role in the Hospitality Industry’s Hiring Process
Karakasné Dr. Morvay Klára – Dr. Erdélyi Éva – Nguyen Phuong Thao - Molnár Csenge Anna
Budapesti Gazdasági Egyetem
”The one most adaptable to change is the one that survives” – expectations and prospects of the hospitality sector in Central-Eastern Europe
Joao António Charomar
Széchenyi István Egyetem
The performance of Mozambican tourism before and after independence
Horváth Ágnes
Széchenyi István Egyetem
A Szigetköz turizmus stratégiája a fejlesztések, a stakeholderek és a weboldal nyújtotta marketingeszközök segítségével
Dr. Albert Tóth Attila
Széchenyi István Egyetem
Szezonális szállodaüzemeltetés télen – nyáron?
13.00 – 15.30 (I. emelet, MC-123 terem)
Válság és Marketing
Szekcióvezetők: Dr. Happ Éva és Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsa
Sólyomfi Andrea Hanna
Budapesti Gazdasági Egyetem
Válságkezelés – marketingkommunikáció – turizmus biztonság
Csillag Sára – Farkas Jácint – Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia – Dr. Nagy Adrienne – Dr. Petykó Csilla
Budapesti Gazdasági Egyetem
Merre tovább előre? – A covid hatása a fogyatékossággal élő munkavállalók foglalkoztatására a hazai szállodaiparban
Dr. Szalók Csilla – Dr. Tóth Zoltán
Budapesti Gazdasági Egyetem
Költségárrobbanás hatása a szállodaiparra
Palkovics Krisztina – Dr. Varga Zoltán
Pécsi Tudományegyetem
Rendezvények Magyarországon Covid előtt és után
Dr. Huszka Péter – Huszka Fanni Dorina
Széchenyi István Egyetem
Változott-e valami a pandémiás helyzet következtében gondolkodásmódunkban és szabadidő eltöltési szokásainkban?
Németh Dorián
Széchenyi István Egyetem
A generációs marketing változásainak szemléltetése a wellness szállodák nemzetközi vonatkozásában
Csizmadia Virág
Széchenyi István Egyetem
Okos hotelek keresleti és kínálati oldala
Dr. Kupi Marcell
Széchenyi István Egyetem
A digitális turista vásárlási döntési folyamata
13.00 – 15.30 (II. emelet, MC-227 terem)
Kulturális értékeink és örökségeink a turizmusban
Szekcióvezetők: Dr. Vajda Katalin és Husz Anikó
Dr. Vargáné dr. Csobán Katalin – Molnár Anna Erzsébet
Debreceni Egyetem
Interaktív interpretáció a kastélyturizmusban
Dr. Lenkey Gábor
Nyíregyházi Egyetem
Nemzeti értékeink a világörökség oltalmában
Gászné Bősz Bernadett – Schultz Éva
Pécsi Tudományegyetem – Budapesti Gazdasági Egyetem
A hallgatói mobilitás, mint nemkonvencionális kulturális turizmus.
A külföldön való tanulás és a kultúrafogyasztás kapcsolódási pontjai a Z generációban
Dr. Lukács András
Budapesti Gazdasági Egyetem
Ahány nyelv, annyi ház? Tartalmi eltérések a Parlament különböző nyelvű idegenvezetései között
Horváth Zoltán
Széchenyi István Egyetem
Turisztikai jelentőségű szombathelyi értékek, különös tekintettel a kulturális örökségre
Nováky Dénes – Dr. Darabos Ferenc
Széchenyi István Egyetem
A hungarikumok, valamint a tájjellegű élelmiszerek szerepe és lehetőségei a turizmusban
Husz Anikó
Széchenyi István Egyetem
Szakrális értékek a Szigetközben
13.00 – 15.30 (II. emelet, MC-228 terem)
Gasztronómia és Egészségturizmus (összevont szekció)
Szekcióvezetők: Dr. Kőmíves Csaba és Dr. Printz-Markó Erzsébet
Dr. Varga Zoltán – Palkovics Krisztina
Pécsi Tudományegyetem
A magyar gasztronómia helyzete
Szőke Tünde Mónika
Soproni Egyetem
Változó fürdővilág III.
Babos Bence
Széchenyi István Egyetem
A kávéfogyasztási szokások változás a pandémia alatt
Dr. Vajda Katalin – Kocsisné Dr. Andrásik Ágota
Széchenyi István Egyetem
A covid járvány mentális hatása a versenyszférában
Molnár Renátó
Széchenyi István Egyetem
Újonnan nyíló vendéglátó egység üzleti terve
Dr. Printz-Markó Erzsébet – Dr. Keller Veronika
Széchenyi István Egyetem
A magyar spa szektor (termál- és gyógyfürdők) legújabb kora, avagy új spa turizmus a COVID árnyékában
Dr. Kőmíves Csaba
Széchenyi István Egyetem
A COVID-19 hatása a vendégvárók szemszögéből Győr-Moson-Sopron megyében
Dr. Printz-Markó Erzsébet – Dr. Molnár Elisabeta Ilona – Dr. Koltai Judit Petra
Széchenyi István Egyetem – Partiumi Keresztény Egyetem – Széchenyi István Egyetem
A magyar fürdőturizmushoz kapcsolódó regionális és nemzetközi együttműködések - rejtett tartalékok, lehetőségek