Már száz hallgató nyerte el az MNB kiválósági ösztöndíját a Széchenyi István Egyetemről

"A Széchenyi István Egyetem újabb tizennégy hallgatója nyerte el a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíját, velük együtt az elmúlt hét évben az intézményből már száz tehetséges fiatal részesült a rangos elismerésben. A támogatás jelentős segítséget és pluszmotivációt jelent a számukra.

A Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíjára hetedik éve pályázhatnak a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának tehetséges hallgatói, akik kiváló tanulmányi eredményeik mellett valamilyen tudományos, illetve közéleti tevékenységet is végeznek.

Az idei nyertesek közül tizenketten alapszakos hallgatók, akik gazdálkodási és menedzsment, illetve kereskedelem és marketing, míg ketten mesterszakos hallgatók, akik vezetés és szervezés, illetve nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon folytatják tanulmányaikat. A tíz hónapra szóló ösztöndíj havi összege 50 ezer forint."

 

7f5c56_da9e1ab00a654adb921621c74e856c1b_mv2 (1).jpg

 

A teljes cikk az alábbi linken olvasható: 

https://www.uni.sze.hu/post/m%C3%A1r-sz%C3%A1z-hallgat%C3%B3-nyerte-el-az-mnb-kiv%C3%A1l%C3%B3s%C3%A1gi-%C3%B6szt%C3%B6nd%C3%ADj%C3%A1t-a-sz%C3%A9chenyi-istv%C3%A1n-egyetemr%C5%91l

Tovább

Ulysses nemzetközi esettanulmány-megoldó verseny

Ulysses_Logo-Retina.png

 

 A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és 4 külföldi partnerintézmény Ulysses nemzetközi esettanulmány-megoldó verseny hirdet. 

 

Mi is az a Ulysses verseny?

  • 4 fős hallgatói csapatok családi vállalkozások valós problémáin, esettanulmányainak megoldásán dolgoznak online
  • Nevezés: egyénileg vagy párban; a 4 fős nemzetközi csapatok kialakítása a jelentkezési határidő után történik
  • A versenyre nevezhetnek: magyar és külföldi hallgatók tudományterülettől függetlenül egyaránt (magyar, olasz és osztrák, valamint bármely külföldi egyetemről)
  • Verseny nyelve: angol
  • Verseny hossza: 2 forduló (1. forduló 2023. április 11-25 között; 2. forduló a továbbjutottaknak 2023. május 2 - 23 között)

 

Nyeremények: 1. helyezés: 3000 euró; 2. helyezés: 1500 euró; 3. helyezés: 500 euró

Jelentkezési határidő: 2023. március 21.

A versenyről további információk az alábbi honlapon elérhetők:

https://www.ulysses-contest.eu/

A pályázati felhívás ide és ide kattintva letölthető. 

 

Tovább

Kari hírlevél - 2023. március

Névtelen40.png

 

Megjelent a kari hírlevél új száma, mely ide kattintva letölthető. 

Tovább

EGYETEMI ÉS VÁLLALATI SZINERGIÁK AZ INNOVATÍV HR KÉPZÉSEKÉRT

Fotó_3.jpg

"A Széchenyi István Egyetem aktív közreműködésével zajlott a HR Fest x Forbes győri programja, a régió legnagyobb presztízsű HR szakmai fesztiválja. Közel 600 szakember – köztük számos egyetemi oktató és hallgató – vett részt a színvonalas rendezvényen. A Milyen mérnökre van szüksége a gazdaságnak? c. beszélgetésen dr. Hanula Barna, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar egyetemi docense mutatta be, hogy a mérnökképzés terén milyen innovatív megoldásokkal reagál az Egyetem az iparág – és tágabb értelemben a munkaerőpiac – aktuális kihívásaira.

Fotó_1.jpg

Dr. Konczosné Prof. dr. Szombathelyi Márta egyetemi tanár vezetésével zajlott az a panelbeszélgetés, amelyet a régió ismert HR vezetői, Major Hédi, a Leadec HR igazgatója, Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja és Szokoli Réka, a Motherson HR Managere folytattak. A szakemberek kifejtették véleményüket a HR funkció átalakulásáról és jövőjéről, valamint arról, hogy milyen attitűd és tevékenységek szükségesek ahhoz, hogy a HR szakma igazán értékes támogatást nyújtson a munkavállalók és a vállalkozások számára.

Fotó2_B.jpg

Egyetemünk képviselői részletes áttekintést nyújtottak a megjelent szakembereknek az intézmény törekvéseiről, kiemelve azt, hogy mely képzéseken sajátíthatók el a legmodernebb HR ismeretek. Dr. Pongrácz Attila, a Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar dékánja az emberi erőforrás tanácsadó mesterszak, míg dr. Kurucz Attila, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar tanszékvezetője a vezetés-szervezés szak bemutatása során konkrét példákkal illusztrálta, hogy egyetemünk milyen együttműködési lehetőségeket kínál a vállalkozások számára, egyebek mellett közösen kiírt és mentorált, valós vállalati problémákon alapuló, a cégek számára jelentős értéket rejtő, projektszemléletű diplomamunkák, vagy egyéb közös kutatások megvalósítása révén. Előadásuk hitelességét jól mutatja, hogy a közönség soraiban több tucat apáczais alumni foglalt helyet a versenyszférában dolgozó, sikeres HR szakemberként. Az egyetemi programelemek a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR Klubja szervezésében kerültek be a HR Fest x Forbes szakmai programjába."

Fotó_4.jpg

Győr, 2023. március 30.

 

Rákosi Szabolcs
tanársegéd
Széchenyi István Egyetem
Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar
Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszék

 
Tovább

Kari események

Méltányossági vizsgák 2024. július 3. 00:00 - 2024. július 6. 01:00