Hírek

PANEL DISCUSSION WITH EXPERTS Past, Present, and Future – HRM Practices in the V4 Region

PANEL DISCUSSION WITH EXPERTS Past, Present, and Future – HRM Practices in the V4 Region

 

PANEL DISCUSSION WITH EXPERTS

Past, Present, and Future – HRM Practices in the V4 Region

December 15, 2023 | 10.00 (CET)

“A dialogue focusing on industry practices and the latest survey findings on HRM practices in the Czech Republic, Hungary, Poland, and Slovakia”

Platform: MS Teams     Language: English        Duration: 1,5 hour

 Meeting link: https://tiny.pl/ckc4r                       Meeting, QR code:       

Background

The panel discussion with experts event is another key milestone in the past, present, and future of the HRM project, financed by the International Visegrad Fund. As an organizational supportive function, Human Resource Management plays a vital role in driving businesses toward success. Despite the potential for AI to replace certain aspects of Human Resources, organizational human resources will continue to be the lifeblood of future organizations, albeit with numerous structural modifications. You will be exposed to the realities of the past, present, and future HRM function and its practices based on the latest survey findings in the V4 region countries during the upcoming panel discussion. HRM in V4 project is led by Lukas Smerek, Matel Bej Univerisy in Banska Bystrica (https://hrminv4.webnode.sk/en/).

Experts

Marlena Szczecińska from Poland, General Manager Courtyard by Marriott & Moxy Szczecin City

Petra Zoubková from the Czech Republic, HR Process Manager

László Pálmai from Hungary, Doctoral studies | CEO

Katarína Adamčiaková from Slovakia, HR Business Partner at Continental, Zvolen

 

Organizers

Sandra Misiak-Kwit (Team Leader), Department of Marketing, University of Szczecin

Malgorzata Wiscicka-Fernando, Department of Marketing, University of Szczecin

Kelaniyage Shihan Dilruk Fernando, Doctoral School, UNESCO chair for social sustainability, University of Szczecin, Poland (Moderator of the focus group).

 

The full call for proposals can be downloaded here

Budapest Eurázsia Fórum

Budapest Eurázsia Fórum

MEGHÍVÓ
BUDAPEST EURASIA FORUM 2023


Folyamatosan változó világunkban szüntelenül jobb, gyorsabb és hatékonyabb megoldások bevezetésére törekszünk a versenyképesség megőrzése és a kihívások lehetőségekké alakítása érdekében. Ennek szellemében 2023. november 23-24-én immár negyedik alkalommal tér vissza a Magyar Nemzeti Bank (MNB) zászlóshajó konferenciája, a Budapest Eurasia Forum „Átmenetek a fenntarthatóságért” címmel. A tavalyi hibrid konferencia sikerét követően a legjelentősebb európai és ázsiai gondolkodók 2023-ban ismét személyesen Budapesten és online vitathatják meg az eurázsiai együttműködés legégetőbb kérdéseit. A rangos esemény, amely élő online közvetítésen keresztül és személyesen a konferencia helyszínéről is követhető, egyedülálló lehetőséget biztosít Európa és Ázsia döntéshozói, cégvezetői és szakértői nézeteinek megismerésére a gazdaság, a pénzügyek, a geopolitika, multilaterális együttműködés, a technológia és az oktatás legaktuálisabb témáiban.

Turizmus Klub - Angelus Barbara

Turizmus Klub - Angelus Barbara

A Turizmus Klub következő előadója Angelus Barbara, aki "Egy marketingvezető egy napja" című előadásával várja az érdeklődőket. Barbara pályája kezdetén a Budapesti Turisztikai HIvatalban, majd a Magyar Turizmus Rt-nél kezdte pályafutását. Ezt követően több ötcsillagos szálloda magyarországi brandjének felépítésében vállalt aktív közreműködést. Dolgozott a Buddha-Bar Hotelben, a Budai Várban található Maison Bistro & Hotelben, de ő felelt a Hard Rock Hotel piaci bevezetéséért is. A Gundel étterem marketing vezetői pozíciója után karrierje új irányba fordult.
Szakmai tapasztalata alapján mesél nekünk arról, hogy zajlik a valóságban egy marketing vezető egy napja. Az előadás 2023. október 25-én, szerdán, 17:30-tól, a Széchenyi István Egyetem E épületének VIP termében kerül megrendezésre, ahova minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
 
https://idforg.sze.hu/tanszeki-hireink/turizmus-klub-

"Tolcsva, Tokaj kincse" versenyfelhívás

Szeretnéd megmérettetni magad a gyakorlatban és bevetni az egyetemi évek alatt elsajátított tudásodat? Most itt a lehetőség, hogy olyan egyedülálló szakmai versenyben vegyél részt, amely az ország egyik legnagyobb presztízsű borvidékével kapcsolatos.

Célunk nem kevesebb, mint hagyományt teremteni és egy színvonalas, emlékezetes versenyt rendezni turizmus - vendéglátás, közösségszervező és kereskedelem-marketing
szakirányon tanuló egyetemi hallgatók számára.

Tarts velünk ebben az izgalmas, magas színvonalú kihívásban és mutasd meg mit tudnak a jövő szakemberei!

A BGE Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium és a tolcsvai Szirmay Waldbott Kastély és Látogatóközpont szervezésében első alkalommal kerül megrendezésre a Turisztikai és Vendéglátóipari Szaknap, amelynek fókuszában a Tokaj-hegyaljai Borvidék és a tokaji bor áll.

A teljes vernyelfehívás ide kattintva letölthető. 

Halbritter Mátyás díj

Halbritter Mátyás díj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÖSZTÖNDÍJRA (2023/2024. tanév)

Halbritterné Dr. Raffai Judit, mint Alapító és az UNIVERSITAS-Győr Alapítvány Kuratóriuma ösztöndíjpályázatot hirdet „Halbritter Mátyás díj” elnyerésére.

Pályázhatnak:

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon a Gazdálkodási és menedzsment BA szak és a Kereskedelem és marketing BA szak nappali tagozatos hallgatói.

Kari események

Útiköltség leadása 2023. december 5. 00:00 - 01:00
Vizsgaidőszak kezdete 2023. december 11. 00:00 - 01:00
Karácsonyi rendezvény 2023. december 14. 13:00 - 18:00
Előrehozott záróvizsgák 2023. december 18. 09:00 - 13:00
Útiköltség leadása 2024. január 10. 00:00 - 01:00
Nyitott Kapuk 2024 2024. január 16.
kari Tanács 2024. január 18. 09:00 - 10:00