EGYETEMI ÉS VÁLLALATI SZINERGIÁK AZ INNOVATÍV HR KÉPZÉSEKÉRT

Fotó_3.jpg

"A Széchenyi István Egyetem aktív közreműködésével zajlott a HR Fest x Forbes győri programja, a régió legnagyobb presztízsű HR szakmai fesztiválja. Közel 600 szakember – köztük számos egyetemi oktató és hallgató – vett részt a színvonalas rendezvényen. A Milyen mérnökre van szüksége a gazdaságnak? c. beszélgetésen dr. Hanula Barna, az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar egyetemi docense mutatta be, hogy a mérnökképzés terén milyen innovatív megoldásokkal reagál az Egyetem az iparág – és tágabb értelemben a munkaerőpiac – aktuális kihívásaira.

Fotó_1.jpg

Dr. Konczosné Prof. dr. Szombathelyi Márta egyetemi tanár vezetésével zajlott az a panelbeszélgetés, amelyet a régió ismert HR vezetői, Major Hédi, a Leadec HR igazgatója, Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja és Szokoli Réka, a Motherson HR Managere folytattak. A szakemberek kifejtették véleményüket a HR funkció átalakulásáról és jövőjéről, valamint arról, hogy milyen attitűd és tevékenységek szükségesek ahhoz, hogy a HR szakma igazán értékes támogatást nyújtson a munkavállalók és a vállalkozások számára.

Fotó2_B.jpg

Egyetemünk képviselői részletes áttekintést nyújtottak a megjelent szakembereknek az intézmény törekvéseiről, kiemelve azt, hogy mely képzéseken sajátíthatók el a legmodernebb HR ismeretek. Dr. Pongrácz Attila, a Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar dékánja az emberi erőforrás tanácsadó mesterszak, míg dr. Kurucz Attila, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar tanszékvezetője a vezetés-szervezés szak bemutatása során konkrét példákkal illusztrálta, hogy egyetemünk milyen együttműködési lehetőségeket kínál a vállalkozások számára, egyebek mellett közösen kiírt és mentorált, valós vállalati problémákon alapuló, a cégek számára jelentős értéket rejtő, projektszemléletű diplomamunkák, vagy egyéb közös kutatások megvalósítása révén. Előadásuk hitelességét jól mutatja, hogy a közönség soraiban több tucat apáczais alumni foglalt helyet a versenyszférában dolgozó, sikeres HR szakemberként. Az egyetemi programelemek a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR Klubja szervezésében kerültek be a HR Fest x Forbes szakmai programjába."

Fotó_4.jpg

Győr, 2023. március 30.

 

Rákosi Szabolcs
tanársegéd
Széchenyi István Egyetem
Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar
Bölcsészettudományi és Humánerőforrás-fejlesztési Tanszék

 

Kari események