Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium - Sapientia Esettanulmányi Verseny részvétel

Sapientia Esettanulmányi Verseny1.jpg

A Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium tagjai ismét megmérettették magukat, részt vettek a 2024. 05. 10-11.-én megrendezésre került a Sapientia Esettanulmányi Versenyen, melynek megszervezését ez úton is köszönjük az Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemnek, illetve a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium lelkes tagjainak, illetve mentorának.

Szakkollégiumunk csapatának tagjai: Hamuth Mónika, Gulyás Piroska, Horváth Orsolya

A szakkollégiumi tagokból álló csapat versenyre történő felkészítésében vállalt szerepéért köszönettel tartozunk Dr. Czipf Csongornak (Adjunktus, Címzetes egyetemi docens).

Szakkollégiumi csapatunk lelkes, elszánt tagjainak motivációja megkérdőjelezhetetlen volt, azonban az éles verseny következtében dobogós helyezést ezúttal sajnos nem sikerült elérnünk. A részvétel emellett kiváló alkalmat teremtett a tapasztalatszerzésre, illetve a kapcsolatépítésre, mely lehetőségekkel a versenyzők természetesen éltek.

A verseny servezőinek jóvoltából a szabadidős programok lehetőséget adtak a helyi nevezetességek megtekintésére, így alkalmunk nyílt többek között a Csiki Múzeum megtekintésére, illetve a csíksomlyói búcsúnak és zarándoklatnak otthont adó helyszín megtekintésére.

Az esemény alkalmával a hallgatói csapat mellett egyetemünket  Szabó-Szentgróti Gábor (Egyetemi docens), illetve saját versenyünk, az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) szervezésében érintett Sárdi Tibor (Címzetes egyetemi docens), Rajkai Ádám (online rész informatikai hátterét biztosító hallgató) és jómagam (szakkollégiumi programigazgató) képviseltük. A programok során lehetőségünk nyílt több egyetemi oktatót megismerni, illetve megosztani tapasztalatainkat a versenyszervezés, illetve oktatás-kutatás területén.

Köszönjük a szervezést és a lehetőséget a Sapientia EMTE hallgatóinak és oktatóinak.

 

Sapientia Esettanulmányi Verseny.jpg

Sapientia Esettanulmányi Verseny2.jpg

 

Kari események

Méltányossági vizsgák 2024. július 3. 00:00 - 2024. július 6. 01:00