Lean sikertörténet a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi karán

327184527_1153197035565671_8384350401874215216_n.png

Ma már nem kérdés a Széchenyi Egyetem Vezetéstudományi és Marketing tanszékéknek elköteleződése a lean mellett. Az egyetemi oktató és kutató munka mellett fontos, hogy a környezetünkben lévő vállalkozások és más ökoszisztéma szereplők is partnerre találjanak egyetemünkben. Nagyon szívesen fogadta be a Menedzsment Campus 2020 őszén a Leannovation Egyesület Lean Coffee rendezvényeit, ahol a győri és megyei vállalatok szakemberei jönnek össze a lean kérdésit megvitatni. Váthy Edit és Pető Sándor az egyesület elnöke és alelnöke moderálja a havi rendezvényeket, amelyeken a lean általános témaköreiből tartott előadások mellett a céges résztvevőket érdeklő és érintő praktikákról is szó esik.

A Leannovation-nel együttműködve elindult az egyetemen a lean szakmérnök és lean menedzser szakirányú továbbképzés is, ahol a lean tudásából diplomát is szerezhetnek a jelentkezők. Dr. Kurucz Attila, a Vezetéstudományi és Marketing tanszék vezetője a Lean képzés szakfelelőse tanácsadóként már több 10 éves tapasztalattal bír a folyamatokfejlesztése területén, így a lean technikákban is. Számára sem kérdés, hogy Győrben helye van egy ilyen gyakorlatfókuszú és hiánypótló képzésnek. A fiatal és sikeres program második évre megduplázta az évfolyamát, bizonyítva a lean jelenlétét és fontosságát az üzleti szereplők számára.

A Leannovation csapatával azóta is bővítjük az együttműködésünket. 2023-ban a Leannovation Egyesület  csapattagjai (Kőrösi Zoltán, Mátyás Veronika, Váthy Edit, Pető Sándor szakértői együttműködésével) egy országos kutatást kezdeményeztek, amely vállalati megkérdezés adataiból kijövő eredményeit a Széchenyi István Egyetem kollégáival vizsgálják, és fogják publikálni a jövő évben. Most ennek a kutatásnak egy gyorsjelentését osztjuk meg, amit több közös írás fog követni 2024-ben. Érdemes figyelni a Széchenyi Egyetem Kautz karának eseményeit és a Leannovation honlapját is, hogy újabb értékes tudást és információt szerezhessenek a Lean iránt érdeklődő újoncok és szeniorok egyaránt.

A kutatási jelentés ide kattintva letölthető.

 

SZE_Kautz_Leannovation_1.pngSZE_Kautz_Leannovation_3.pngSZE_Kautz_Leannovation_2.png

Kari események